Nauka angielskiego w Nowym Jorku Nauka angielskiego w Nowym Jorku
FORMULARZ I-20 DLA UZYSKANIA WIZY STUDENCKIEJ F-1
  Strona główna
  O nas
  Kursy
  Umiejscowienie
 
  Harmonogramy i opłaty
  Zakwaterowanie
  Rejestracja online
  Kontakt
  Przedstawicielstwa

 

 

   
   
 

ALCC posiada upoważnienie Urzędu Imigracyjnego USA (INS) do wydawania formularzy I-20. Studenci mieszkający poza granicami USA, mogą za pomocą formularza I-20 wydanego przez ALCC starać się o uzyskanie wizy F-1 we własnym kraju. Studenci, którzy aktualnie uczą się w innej szkole na terenie USA mogą przenieść się do ALCC. Inne osoby, które aktualnie przebywają na terenie USA mogą za pomocą ALCC zmienić swoją aktualnę wizę na wizę studencką F1.

Studenci występujący o uzyskanie formularza I-20 muszą wypełnić formularz rejestracyjny i dostarczyć pewne informacje finansowe. Nasi doradcy studenta oraz "Biuro Studentów Zagranicznych" pomogą załatwić formalności niezbędne dla uzyskania formularza I-20.

Studenci, którzy otrzymają wizę studencką F-1 muszą uczestniczyć w pełnogodzinowym programie ESL - minimalnie 18 godzin w ciągu tygodnia.

Po zakwalifikowaniu do programu, wypełniony formularz I-20 oraz pismo informujące o zakwalifikowaniu zostaną przekazane studentowi. Nasze Biuro Studentów Zagranicznych pomoże studentom przebywającym na terenie USA uzyskać zmianę wizy lub przeniesienie się z innej szkoły poprzez przesłanie wszystkich niezbędnych dokumentów do Urzędu Imigracyjnego.

Studenci przebywający poza granicami USA muszą udać się osobiście do konsulatu lub ambasady USA i aby starać się o wizę studencką F-1 przedłożyć paszport, formularz I-20 dostarczony przez ALCC oraz odpowiednie informacje finansowe.

Wymagania finansowe

Aby otrzymać formularz I-20 należy przedłożyć następujące informacje:

Kopię aktualnego zaświadczenia (z ostatnich 60 dni) bankowego lub listu (w jęz. angielskim) potwierdzającego posiadanie odpowiednich środków na okres studiów w Nowym Jorku.

Przy posiadaniu sponsora, należy przedstawić kopię aktualnego zaświadczenia bankowego lub listu (w jęz. angielskim) potwierdzającego posiadanie przez sponsora odpowiednich środków na okres studiów w Nowym Jorku. Sponsor musi również wypełnić Zaświadczenie o pomocy. (Kliknij w tym miejscu, aby wydrukować formularz)